The Role Of University In Finding Job workshop
  • 7-03-2022

The Role Of University In Finding Job workshop

On Monday, 07/03/2022, the Department of Computer Engineering at Knowledge University held a workshop entitled: The Role Of University In Finding Job, at the KNU Library and Conference Hall, where more than 35 lecturers and students attended the workshop.

The workshop was prepared and presented by Mr. Nashwan Adnan Othman - lecturer in the computer engineering department, Mrs. Hawzhen F. Ameen - lecturer in the petroleum engineering department, and Mr. Bzhar Jotyar, a 4th stage student in the petroleum engineering department.

First, Mr. Bzhar Jotyar talked about the importance of using computers in the petroleum industry, and then Mr. Nashwan explained the importance of having a degree and studying at the university to find job opportunities also in a brief discussion he talked about the Computer engineering department and the abilities that students get in this department and because of it they can get opportunities in this field and what will become in the future.
finally, Mrs. Hawzhen talked about the preparations for studying at university and how to move from institute to university.

ڕۆژی دووشەممە ڕێکەوتی ٠٧/٠٣/٢٠٢٢ بەشی ئەندازیاری کۆمپیوتەر لە زانکۆی نۆڵج وۆرکشۆپێکی بە ناونیشانی (خوێندنی زانکۆیی و گرنگی لە پەیداکردنی هەلی کاردا) ئەنجامدا لە کتێبخانەی زانکۆ و هۆڵی کۆنفراس کە زیاتر لە ٣٥ مامۆستا و قوتابی ئامادەی وۆرکشۆپەکە بوون.

وۆرکشۆپەکە لە لایەن مامۆستا نەشوان عدنان عثمان و مامۆستا هاوژین فاتیح و قوتابی قۆناغی چوارەم بژار جوتیار لە بەشی ئەندازیاری نەوت ئامادەکرا و پێشکەشکرا

سەرەتا قوتابی بژار جوتیار باسی گرنگی بەکارهێنانی کۆمپیوتەری لە پیشەسازی نەوت کرد، پاشان بەڕێز مامۆستا نەشوان گرنگی بوونی بڕوانامە و خوێندن لە زانکۆ بە مەبەستی دۆزینەوەی هەلی کاری خستەڕوو هەروەها لە کورتەباسێکدا دەربارەی بەشی ئەندازیاری کۆمپیوتەر دوا و باسی ئەو توانایانەی کرد کە قوتابی لەم بەشەدا بەدەستی دەهێنێت و بەهۆیەوە دەتوانێ هەلیکاری لەو بوارەدا دەست بکەوێت و لەداهاتوودا دەبێت بە چی ، لە کۆتاییدا مامۆستا هاوژین مامۆستا لە بەشی ئەندازیاری نەوت باسی خۆ ئامادەکردن بۆ قۆناغی زانکۆ و چۆنیەتی چوون لە پایمانگەوە بۆ خوێندنی زانکۆ کرد.

في يوم الاثنين المصادف 07/03/2022، عقد قسم هندسة الحاسبات في جامعة نولج  ورشة عمل بعنوان: دور الجامعة في إيجاد وظيفة، وذلك في مكتبة جامعة و قاعة المؤتمرات، و حضر الورشة أكثر من 35 محاضرا وطالبا.

تم إعداد الورشة وتقديمها من قبل السيد نشوان عدنان عثمان - مدرس في قسم هندسة الحاسبات، والسيدة هاوزين فاتح أمين - مدرسة في قسم هندسة البترول، والسيد بزار جوتيار طالب المرحلة 4 في قسم هندسة البترول.

أولا تحدث السيد بزار جوتيار عن أهمية استخدام الحواسيب في صناعة البترول ثم أوضح السيد نشوان أهمية الحصول على شهادة جامعية والدراسة في الجامعة لإيجاد فرص عمل ، أيضا في نقاش مختصر تحدث عن قسم هندسة الحاسبات والقدرات التي يحصل عليها الطلاب في هذا القسم وبسببه يمكنهم الحصول على فرص في هذا المجال و ماذا سيصبح في المستقبل.

وأخيرا، تحدثت السيدة هاوزين عن الاستعدادات للدراسة في الجامعة وكيفية الانتقال من معهد إلى الجامعة.