A message from the board of trustees and the presidency of Knowledge University to First stage students
  • 05-01-2022

On behalf of the Board of Trustees and the Presidency of Knowledge University, we congratulate the new academic year 2021-2022 on our first-grade students and wish you a year full of achievement and success.

Knowledge University is one of the innovative education systems in Kurdistan, Iraq. As a vibrant university, we witness steady growth in teaching and research quality and development in building infrastructure. Further, we take firm steps forward in order to contribute to the future of our country and realize our objectives and dreams.

We are striving to shape the university with a vision and mission adopted by the academic and administrative staff. Further, the university uses modern educational facilities to deliver high-quality teaching materials and engage students in the interactive learning system. In order to present good teaching practice, we regularly improve the curriculum for the sake of promoting learning and achieving labor market needs.

We are envisioning sharpening the Knowledge University’s structures for collaboration with industry. This can be mutually beneficial to encourage our students to the entrepreneurial direction. A part of this University-Industry collaboration, we are going to train you (our dear students) using entrepreneurial programs. Such programs will make you to be ready for the labor market.

In addition to welcoming students to the university, the president of KNU  (Assist. Prof. Dr. Kayhan Zrar Ghafoor) also points out that all university staff with the Board of Trustees and the University Presidency, lecturers, academic and administrative staff will always work to help and support students in their education and improve students knowledge level, abilities and talents for further development in the country, where students are part of the present and future of universities and country.

Knowledge University has always supported talented students and has always tried to develop students abilities by carrying out various activities at university and abroad, rewarding students and encouraging them to learn and deliver useful science and information to educate a healthy generation that will benefit themselves as individuals and communities in the present and future.

______________________________________________________________________

پەیامێک لە لایەن دەستەی ئەمینداران و سەرۆکایەتی زانکۆی نۆڵجەوە بۆ قوتابیانی قۆناغی یەکەم

بە ناوی دەستەی ئەمینداران و سەرۆکایەتی زانکۆی نۆڵج  پیرۆزبایی ساڵی نوێی خوێندنی ئەکادیمی 2021- 2022 لە قوتابیانی قۆناغی یەکەمی زانکۆکەمان دەکەین و هیوای ساڵێکی پر لە دەستکەوت و سەرکەوتنتان بۆ دەخوازین.

زانکۆی نۆڵج یەکێکە لەسیستمە پەروەردەییە نوێیەکان لەکوردستان، عێراق. ئێمە وەک زانکۆیەکی چالاک، ئێمە (گەواهیدەری) شاهیدی گەشەیەکی جێگیرین لە فێرکردن و کوالێتی توێژینەوە و گەشەسەندن لە بنیاتنانی ژێرخانی ئابووریدا. هەروەها هەنگاوی پتەو دەگرینە بەر بۆ ئەوەی بەشداری لە داهاتووی وڵاتەکەمان بکەین و ئامانج و خەونەکانمان بەدی بهێنین.

ئێمە تێدەکۆشین بۆ پێکهێنانی زانکۆ بە دیدگا و ئەرکێک کە لە لایەن دەستەی ئەکادیمی و کارگێڕییەوە متمانەپێکراوە، هەروەها زانکۆ ئاسانکاری پەروەردەیی مۆدێرن بەکاردێنێت بۆ گەیاندنی ئامرازی فێرکردنی کوالێتی بەرز و تێکەڵکردنی قوتابیان بە سیستەمی فێربوونی کارلێک. بۆ ئەوەی پڕۆسەیەکی فێرکردنی باش پێشکەش بکەین، بەردەوام پرۆگرامی خوێندن باشتر دەکەین (پەرەی پێدەدەین) لە پێناو بەرزکردنەوەی ئاستی فێربوون و بەدەستهێنانی پێداویستیەکانی بازاڕی کار

ئێمە پێشبینی دەکەین کە پێکهاتەی زانکۆی نۆڵج بەهێز (تۆکمە) بکەین بۆ هەماهەنگی کردن لەگەڵ پیشەسازی ئەمە دەتوانێت دوولایەنە سوودبەخش بێت بۆ هاندانی قوتابیەکانمان بۆ ئاراستەی ڕێکخستنی پرۆژەکان (بازرگانیکردن). وەک بەشێک لەو هەماهەنگیانەی نێوان زانکۆ و پیشەسازی، ئێمە بە بەکارهێنانی پرۆگرامی پیشەگەرانە مەشقتان پێ دەکەین خوێندکارە ئازیزەکانمان کە ئەم جۆرە پرۆگرامانە وا لە ئێوە دەکات کە ئامادە بن بۆ بازاڕی کار.

سەرۆکی زانکۆی نۆڵج بەڕێز (پ.ی.د.کیهان زرار غفور) وێڕای بەخێرهاتنی قوتابیان بۆ زانکۆ، ئاماژە بەوەشدەکات کە سەرجەم ستافی زانکۆ بە دەستەی ئەمینداران وسەرۆکایەتی زانکۆ و مامۆستا و کارمەندانی  ئەکادیمی و کارگێڕی بەردەوام کاردەکەن بۆ هاوکاری و پشتیوانکردنی  قوتابیان لە خوێندن و پەرەدان بە ئاستی زانیاری، توانا و بەهرەکانی قوتابیان بۆ زیاتر بەرەوپێشچوونی وڵات کە قوتابییان بەشێکن لە ئێستا و داهاتووی زانکۆ و وڵات.

زانکۆی نۆڵج هەمیشە پشتگیری قوتابیانی بەهرەمەندی زانکۆی کردووە و هەمیشە هەوڵی داوە پەرە بە تواناکانی قوتابییان بدات و لە ڕێگای ئەنجامدانی چالاکی جۆراوجۆر لە ناو زانکۆ و دەرەوەی زانکۆ و خەڵاتکردنی قوتابیان و هاندانیان لەسەر فێربوون و گەیاندنی زانست و زانیاری بەسوود بە مەبەستی پەروەردەکردنی نەوەیەکی تەندرووستی هۆشمەند کە سوود بە خۆی وەک تاک و کۆمەڵگا بگەیەنێت لە ئێستا و داهاتوودا.

________________________________________________________________________

رسالة من مجلس الأمناء ورئاسة جامعة نولج الى الطلاب المرحلة الأولى

نيابة عن مجلس الأمناء ورئاسة جامعة نولج، نهنئ طلاب المرحلة الأولى على العام الدراسي الجديد 2021-2022 ونتمنى لكم عاما حافلا بالإنجاز والنجاح

جامعة نولج هي واحدة من أنظمة التعليم المبتكرة في كردستان، العراق. وكجامعة نابضة بالحياة، نشهد نموا مطردا في جودة التعليم والبحث والتطوير في بناء البنية التحتية الاقتصادية. ايظا، نتخذ خطوات ثابتة إلى الأمام من أجل المساهمة في مستقبل بلدنا وتحقيق أهدافنا وأحلامنا